Chana Safrai (1946-2008): een leven vol strijdbaar Lernen - Ottenheijm, H.L.M. (My University, 2008)
Chana Safrai was een bekende vrouw in Israël toen zij voor het eerst les gaf in Nederland. Gastdocentschappen aan de Hebrew University en aan Harvard brachten haar, een geboren Israëlische, een soepele beheersing van het Engels. Zij bleek toen ook al een goede organisator. In 1981 had ze het Judith Lieberman Instituut voor Joodse Studies opgericht in Jeruzalem. Dit instituut is bedoeld voor orthodox joodse vrouwen en gericht op actieve participatie van vrouwen aan Thorastudie.