Drie invloeden op onderwijskundige affordances voor leren - Kirschner, P.A. (My University, 2005)
In een voorafgaand artikel in Tinfon 2003-3 werd het concept affordance besproken (unieke relatie tussen de kenmerken van een ding in samenhang met een gebruiker die beinvloedt hoe dat ding wordt gebruikt), en hoe dat kon worden uitgebreid naar de ondersteuning van computerondersteund samenwerkend leren (computer supported collaborative learning, CSCL). Dit vervolg-artikel beschrijft drie factoren die van invloed zijn op de onderwijskundige affordances: het eigenaarschap van een taak, de aard van de taak, en de sturing van de taak. Het leidt tot een zes-stappenplan voor ontwikkeling van CSCLomgevingen.
Keywords: Sociale Wetenschappen