Klein en mooi – de kleurrijke wereld van quarks - Peitzmann, T. (My University, 2005)
Sinds de eerste atomistieke ideeën van Democrit zijn wij een lange weg gegaan en hebben het mechanistische beeld getranscendeerd dat verbonden is aan atomisme. De kennis van de bouwstenen van een systeem alleen is echter niet voldoende om dit systeem volledig te begrijpen. Een systeem is vaak meer dan zijn delen. Daarnaast heeft de kwantummechanica ons geleerd voorzichtig te zijn om voorwerpen als "geïsoleerd" te beschouwen. Deze kwantummechanica is van essentiëel belang voor het begrip van atomen en subatomair systemen.
Keywords: Physics and Astronomy