Kroniek Algemeen - Hondius, E.H. (Wolters Kluwer, 2017)
De mei-kroniek opent met de aankondiging van een uitgave over redelijkheid en billijkheid in het ondernemingsrecht. Het WPNR bracht een themanummer uit over 25 jaar nieuw BW. Dan volgt de aankondiging van een drietal proefschriften: over uitleg, gewijzigde omstandigheden en eigendomsoverdracht. Vervolgens besteedt de kroniek aandacht aan juridische ontwikkelingen in Europa en in de wereld daarbuiten. In Duitsland verscheen het Habilitationsschrift van André Janssen over winstafdracht en in Maastricht een inleiding tot het privaatrecht van Jan Smits voor gevorderden. Na Duitsland bracht ook Australië een bundel uit over privaatrecht en macht. De claimcultuur is voorwerp van juridische beschouwingen, evenals het internationaal handelsrecht. Een doorgaans weinig uit de band springende kroniek als deze mag wel eens een vreemde eend in de bijt bevatten: de kroniek sluit af met de aankondiging van een Deense feestbundel.