Het nieuwe denken over onderwijs - Veugelers, Wiel (Igitur, 2008)
Februari 2008 verscheen het eindrapport van de Commissie Parlementair Onderzoek Onderwijsvernieuwingen, al snel vooral bekend onder de naam van de voorzitter Dijsselbloem. Opvallend was de eensgezindheid van de commissie, ook in hun optreden in de media. Bovendien waren alle politieke partijen in de Tweede Kamer lovend over het rapport. Veel onderwijsorganisaties probeerden aan te haken bij deze euforie en bij het nieuwe denken over onderwijs. Er was geen spoor van kritiek. De overheid zou beter en zorgvuldiger beleid maken. Leraren zouden weer meer invloed krijgen. Van de wetenschap zou alleen gebruik worden gemaakt als echt bewezen was dat een aanpak effectief is.
Keywords: Pedagogiek