Het gedwongen ontgrendelen van een smartphone in het licht van het nemo-teneturbeginsel: Reactie op Boods ‘Geef ze een vinger …’ - van Toor, D.A.G. (My University, 2019)
In deze bijdrage wordt Boods analyse waarmee hij tot de conclusie komt dat het gedwongen ontgrendelen van een smartphone met een fysiek kenmerk het nemo teneturbeginsel schendt besproken. Centraal daarbij staan de volgende vragen, die in de conclusie worden beantwoord: (i) mag de verdachte worden verplicht zijn smartphone met een fysiek kenmerk te ontgrendelen? en; (ii) mogen de op zijn smartphone vastgelegde verklaringen van de verdachte vervolgens tegen hem in het strafproces worden gebruikt?