Kroniek Algemeen - Hondius, E.H. (Wolters Kluwer, 2017)
De novemberkroniek vangt aan met de aankondiging van twee congresbundels, één uit Oxford over Europees contractenrecht en het sociaal handvest en één uit Groningen over jong goederenrecht. In Nijmegen promoveerde Brenda Katan op een studie over toerekening van kennis aan rechtspersonen. In Groningen verscheen bij de faculteit een studentenscriptie over de aansprakelijkheid van de mijnbouwexploitant. Nulliteiten trokken de belangstelling van de Amsterdamse emeritus Piet Abas. De Haagse advocaat Joost Luiten schrijft over third party litigation funding. Willem van Boom plaatst hetzelfde thema in ruimere context. De Amerikaanse realisten van Karl Llewellyn kregen tien jaar terug gezelschap van de New legal realists. Stewart Macaulay schrijft er over. Na publicaties over seniorenrecht en big data wordt de aandacht gevestigd op de bundel algemene rapporten voor het negentiende congres van de AIDC dat in 2014 plaatsvond te Wenen. De kroniek wordt afgesloten met de aankondiging van een bijdrage van Steve Waddams over uitleg in de Journal of Contract Law.