Reis- en verblijfkosten in 1503 - Campen, J.W.C. van (My University, 1938)
Op last van de officiaal Gerard ther Herenhoven maakten Martinus Hoyer en Johan Spierinck in februari 1503 een reis van Utrecht naar Holland, om zekere brieven te overhandigen aan de abt van Egmond en een verder onbekende Mr. Gerardus Wysscher. Beide heeren hebben hun reis volbracht - en Spierinck diende bij de officiaal de rekening van de onkosten in, die een aardige kijk geeft op prijzen van vervoermiddelen en verblijf
Keywords: Rekeningen; Reizen; Hoyer, Martinus; Spierinck, Johan; Zestiende eeuw